Vasario 7 dieną 5,6,7 ir 10 kasių moksleiviams mokymus apie sveiką mitybą vedė prof. dr. Rasa Bacevičienė. Paskaitų metu moksleiviai kartu su lektore išsiaiškino, ką reikėtų valgyti, kad maistas ne tik stiprintų bendrą sveikatą, bet turėtų įtakos ir mokymuisi. Labai svarbu, kad žarnynas būtų sveikas, nes jame gyvenančios bakterijos ne tik gamina mūsų kūnui reikalingas įvairias maisto medžiagas, bet ir seratoniną, dar kitaip vadinamą ,,laimės“ hormoną. Taip pat profesorė paaiškino, koks ryšys sieja žarnyną su galvos smegenimis bei enterine nervų sistema, kuri nulemia ne tik sveikatą, bet ir mūsų norus ar nuotaikas, kognityvinius gebėjimus. Moksleiviai sužinojo, kad fermentuotas maistas reikalingas kasdieninėje mityboje, nes palaiko tinkamą žarnyno mikrobiotos veiklą. Lektorė patarė, kokiu maistu geriausia užpildyti savo priešpiečių dėžutes. Žiemos metu, kai augalinės kilmės maisto gauti sudėtingiau , tinkamiausias pasirinkimas – riešutai ir džiovinti vaisiai. Pastarieji aprūpintų ne tik mineralais ir vitaminais, bet juose gausu yra ir riebiųjų rūgščių bei baltymų, kurie svarbūs jaunam organizmui. Paskaitų metu mokiniai sužinojo, kad sveika mityba yra ne tik sveikatos, bet ir geros savijautos pagrindas.
Marijampolės savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistė Edita Perlibienė